İstanbul’da 1 Mayıs Bayramı Kutlamaları ve Trafik Kısıtlamaları

İstanbullular dikkat! Valilik açıkladı: İşte 1 Mayıs'ta trafiğe kapalı yollar ve alternatif güzergahlar

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutlamak adına trafiğe kapatılacak yolları paylaştı. İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” etkinlikleri çerçevesinde karayolu trafiğine saat 04.00’te, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarına ise saat 05.30’da kısıtlama uygulanacak.

ULAŞIM AĞLARINDA KISITLAMALAR

– İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – METRO A.Ş.: 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren, M2 Yenikapı – Seyrantepe – Hacıosman metro hattının bazı duraklarının seferlerine kısıtlama getirilecek.

– İDO A.Ş ve ŞEHİR HATLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren, Anadolu ve Avrupa yakaları arasındaki deniz yolcu ve araç taşıma işlemlerinde sınırlamalar olacak.

– İSTANBUL LİMAN BAŞKANLIĞI: 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren, TURYOL-DENTUR Deniz Motorları Şirketi tarafından yapılan seferlerde bazı güzergahlar kapatılacak.

– TCDD ve DLH MARMARAY BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.30’dan itibaren, Marmaray Sirkeci İstasyonu’nun seferlerine kısıtlama getirilecek.

KAPATILACAK YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde kapatılacak yolların listesi şu şekilde:
– Fatih İlçesi’nde kapanacak yolların alternatif güzergahları arasında Sahil Kennedy Caddesi, Haliç Köprüsü, ve Avrasya Tüneli yer alıyor.
– Beyoğlu İlçesi’nde kapanacak yolların alternatif güzergahları arasında Donanma Caddesi ve Fişekhane Deresi Caddesi bulunmaktadır.
– Şişli İlçesi’nde kapanacak yolların alternatif güzergahları arasında Büyükdere Caddesi ve Mecidiyeköy Yolu Caddesi öne çıkmaktadır.
– Beşiktaş İlçesi’nde kapanacak yolların alternatif güzergahları arasında Barbaros Bulvarı ve Çırağan Caddesi bulunmaktadır.

Tüm bu kısıtlamalar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın kutlanması için alınan önlemler çerçevesinde gerçekleştirilecektir.