Erdoğan`dan Sel ve Taşkınlarla Mücadelede Önemli Açıklamalar

Erdoğan: Kentsel dönüşüm zorunluluk... Nüfusun yüzde 71’i risk altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AFAD Başkanlığı’nda DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan`ın konuşmasından bazı önemli noktalar şu şekilde:

Erdoğan, Karadeniz bölgesindeki 13 ilde risk azaltma faaliyetlerine hızla başladıklarını belirterek, “Önceki senelerde yaşadığımız sel, taşkın ve heyelan afetlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Derelerimizde temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vererek gerekli tedbirleri alacağız.” dedi.

İklim krizi konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Türkiye, Akdeniz Havzası’nda yer alması sebebiyle iklim krizinin etkilerini en yoğun hisseden ülkelerden biridir. İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirlilik gibi gezegen krizleri ile mücadelemizi sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, işçi hakları konusunda da değerlendirmelerde bulunarak, “İş cinayetlerinde sesini çıkarmayanların, işçi hakları konusunda laf söyleyenlerin samimiyetsizliğini görüyoruz.” dedi.

Ayrıca, depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm projelerine vurgu yapan Erdoğan, “Deprem için hazırlıklı olmak, siyaset üstü bir konudur. Hükümet olarak can ve mal emniyetini sağlayacak her türlü projeye destek vereceğiz.” şeklinde konuştu.

DSİ`nin kullanımına verilen 111 iş makinesini kapsayan protokol törene bakanlar Ali Yerlikaya ve İbrahim Yumaklı da katıldı.