“Aksaray Belediyesi’nin Sosyal Deneyi: Temizlik İşçilerine Destek”

Aksaray'da '1 Mayıs' sosyal deneyi... İlk önce şaşırdılar sonra yardım ettiler

Aksaray Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne özel bir sosyal deney hazırlayarak dikkatleri üzerine çekti. Belediye, temizlik işçilerinin çalışma koşullarını anlatmayı amaçladığı deneyi 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Bu deneyde, yoldan geçenleri durdurarak “Süpürge ve el arabasıyla temizlik yapar mısınız? Temizlik görevlilerimiz de bir süre dinlensin” sorusunu yönelten belediye basın ekipleri, herkesin olumlu yanıt vermesiyle şaşkınlık yarattı. Katılımcılar, süpürgeleri alıp bir süre temizlik yaptıktan sonra ekipmanları gerçek sahiplerine teslim etti.

Deneyin sosyal medyada paylaşılan görüntülerine göre, belediyenin amacı, temizlik işçilerinin görünmeyen kahramanlar olduğunu vurgulamak ve onların emeklerine dikkat çekmektir. Temizlik işçisi Bayram Erdoğan, yapılan temizlik sonrasında şu açıklamayı yaptı: “Çoğumuz farkında değiliz ama temizlik işçileri, şehrin en önemli emekçileridir. Onların zorlu çalışma koşullarını bugün biraz olsun anlama fırsatı bulduk. Belediyemiz, Aksaray’ı tertemiz tutmak için gece gündüz çalışan işçilerimize minnettarım. Onların emekleri için teşekkür ediyorum.”

Haberin orijinal kaynağı: [Haber Linki]