İzmir Belediyesi Kaçak Yapıları Yıktı

İzmir'de izinsiz 'Tiny House'lar için harekete geçildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kaçak Yapılara Müdahale Etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’nin Çiftlik Mahallesi Altınkum Pırlanta Sitesi yakınındaki arazide bulunan ruhsatsız evlerin kaldırılması için harekete geçti. Belediye, Tiny House olarak adlandırılan bu yapıların yanı sıra imara aykırı diğer yapıları da yıktı.

Yapılan açıklamada, “Yurttaşların şikayeti üzerine harekete geçtik. Bir kişinin kendi arazisi üzerinde inşa ettiği ve ruhsatsız olduğu belirlenen Tiny House’ların sahiplerine süre verildi” denildi. Ayrıca bazı Tiny House’ların betonarme yapılar olduğu ve üzerlerine su deposu ile çanak anten konulduğu tespit edildi.

Verilen sürenin sonunda, Çiftlik Mahallesi’ndeki arazide bulunan Tiny House’lar sahiplerince kaldırıldı. İzmir Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Çeşme Belediyesi ekipleri, yıkım kararı alınan yapıların yanı sıra ahşap teras, müştemilat, sundurma ve betonarme su deposunu da yıktı. Ayrıca, alandaki molozlar da temizlendi.

Yapılan müdahalenin ardından, çevrede kaçak yapılaşmanın tekrar meydana gelmemesi için ilçe belediyesine gerekli kontrollerin yapılması çağrısında bulunuldu.