DEAŞ Terör Örgütüne Karşı 41 Şüpheli Yakalandı

12 ilde DEAŞ operasyonu! Bakan Yerlikaya: 41 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı işbirliğiyle; Bolu, Eskişehir, İstanbul, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Nevşehir, Sakarya, Gaziantep, Şanlıurfa, Düzce ve Manisa illerinde olmak üzere 12 ilde DEAŞ terör örgütüne karşı “Bozdoğan-34” isimli operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar neticesinde DEAŞ terör örgütü üyeleri arasında yer alan toplam 41 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 5’i Bolu, 1’i Eskişehir, 10’u İstanbul, 5’i Kırıkkale, 5’i Kilis, 4’ü Kocaeli, 3’ü Nevşehir, 1’i Sakarya, 1’i Gaziantep, 3’ü Şanlıurfa, 1’i Düzce ve 2’si Manisa’da tespit edildi. Ayrıca operasyonlar sırasında ruhsatsız tabancalar, birçok dijital materyal ile önemli miktarlarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

İçişleri Bakanı’nın açıklamalarına göre, “BOZDOĞAN-34” operasyonları kapsamında bir kez daha terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüldü. Bakan Yerlikaya, “Teröristlere göz açtırmayacağız. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

“Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası…”