Türk Silahlı Kuvvetleri Operasyonları Güçlü İlerliyor.

Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği… MSB kaynakları: Çalışmalar koordineli şekilde gerçekleştiriliyor

Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler ve Basın Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele stratejisi kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarla son bir haftada 43 teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirtti. Aktürk, şu ana kadar Irak’ın 376’sı ve Suriye’nin kuzeyinin 469’u olmak üzere toplam 845 teröristin etkisiz hâle getirildiğini ifade etti.

Aktürk ayrıca, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 kişinin yakalandığını ve bunlardan 9’unun terör örgütü mensubu olduğunu söyledi. Ayrıca, 2.264 kişinin hududu geçemeden engellendiğini ve toplamda 3.133 kişinin yakalandığını, 50.860 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini paylaştı. Son bir hafta içinde yapılan operasyonlarda 40 kilogramın üzerinde metamfetamin ele geçirildiğini de ekledi.

Karadeniz’deki mayın tehlikesiyle mücadele amacıyla Türkiye, Bulgaristan ve Romanya arasında imzalanan Mutabakat Muhtırası’nın iç hukuk sürecinin tamamlandığını ve Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu’nun temmuz ayında ilk aktivasyonunun gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Azerbaycan’da Türk-Rus Ortak Merkezi’nin faaliyetlerinin sonlandırıldığını belirten Aktürk, Mısır Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye’yi ziyaretinin askeri ilişkilerin geliştirilmesi ve savunma sanayiinde işbirliği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemcilerinin katılımıyla haritacılık alanında iş birliğini geliştirmek amacıyla “Haritacılık Çalışma Grubu”nun kurulmasına ilişkin toplantının 30 Nisan’da gerçekleştirildiğini açıkladı.