Sanayi Sitesinde Patlama!

Başakşehir'de bir iş yerinde patlama

Patlama, Ziya Gökalp Mahallesi DERSAN Sanayi Sitesi D6 Blok’ta Meydana Geldi

Ziya Gökalp Mahallesi DERSAN Sanayi Sitesi D6 Blok’ta bulunan bir iş yerinde saat 10.00 sıralarında patlama meydana geldi ve patlamanın ardından iş yerinde yangın çıktı. İçeride bulunan bir çalışan patlamanın şiddetiyle kendisini dışarıya atmak zorunda kaldı. Çevredekiler patlama sesini duyar duymaz hemen polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yüzünde yanıklar oluşan kişiye ilk yardımı olay yerinde yaptı. İtfaiye ekipleri ise hızla yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonucunda 1 kişi yaralandı ve iş yerinde bulunan kimyasal maddeler itfaiye ekipleri tarafından dikkatle çıkarıldı.

Patlama anı ve iş yerinde çalışan bir kişinin can havliyle kendisini dışarıya atması güvenlik kameralarına yansıdı. Sitede esnaf olduğunu belirten bir görgü tanığı, “Bir anda dumanlar yükseldi, sesler çıktı. Dükkanın yandığını gördük. İçeride asitli, fermuar tarzı ürünler varmış içeride. Bir kişi yüzünden yara almıştı götürdüler. İlk başta patlama oldu. Camlar patladı, biz o sese doğru çıktık. İtfaiye gelip olaya müdahale etti” dedi.

Yaralıya yardım eden bir görgü tanığı olan Mehmet Üresin ise, “Patlama oldu, ne olduğunu anlamadık. Arkadaş içeriye koştu. Arkadaşın eline yüzüne su çarptık. Sonra arkadaş kendine geldi ama iş yerinde patlamalar devam etti. Kimyasal ile ilgili bir şeyler üretiyorlar ama ne üretildiğini bilmiyoruz” şeklinde konuştu.