Bakan Yerlikaya Sosyal Medyada Organize Suç Örgütü Operasyonu

Bakan Yerlikaya açıkladı: Semed Ötünç suç örgütü çökertildi

Bakan Yerlikaya: Organize Suç Örgütü Çökertildi!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bursa merkezli 8 ilde Jandarma tarafından gerçekleştirilen “MAHZEN-36” operasyonlarında örgütün elebaşısı Semed Ötünç liderliğindeki Organize Suç Örgütü’nün çökertildiğini duyurdu.

Operasyonlar kapsamında elebaşının da aralarında bulunduğu 42 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Bursa merkezli olarak İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale’de düzenlenen operasyonlarda; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj suçlarını işleyen organize suç örgütü üyelerinin mağdurları hileyle kandırıp, şiddet uygulayarak uyuşturucu madde vermek suretiyle bağımlı hale getirdikleri belirlendi.

Ayrıca mağdurlara hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı (torbacılık), konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıkları, suç işlemek istemeyen mağdurlara şantaj, cebir ve şiddet yoluyla baskı yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda; 6 ruhsatsız tabanca, 5 av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Bakan Yerlikaya, Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonlara katılan jandarma personelini tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.