İYİ Parti Liderlik Değişimi Gerçekleşti

Dervişoğlu liderliği devraldı: Koltuğu değil hedefi teslim aldım

İYİ Parti Genel Başkanlık Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılan devir teslim töreninde, halef selef liderlerin samimi görüşmesi ön plandaydı. Yeni liderin makamına oturmasıyla gerçekleşen törende, önceki liderler çay eşliğinde bir araya geldi ve birbirlerini kutladı.

Parti kurmaylarının da hazır bulunduğu odada gerçekleşen sohbette kısa bir sessizlik yaşandı. Ancak daha sonra iki liderin gülüşmeleriyle atmosfer yumuşadı. Devir işlemi sırasında Dervişoğlu, Akşener’e 2017’de Sivas’ta Ovacık bölgesine bağışladığı fidanın plaketini hediye etti ve şunları belirtti: “Bu yolculuğun nasıl başladığını, Sayın Genel Başkanımızın her adımında emeğinin olduğunu gözlemledim. Artık bayrağı devralıyorum ve bu kutlu hedefe doğru yükseklere taşımak için söz veriyorum.”

Akşener de devir sırasında şunları dile getirdi: “İlklerin partisindeyiz ve inanıyorum ki her şey çok iyi olacak. Türkiye’deki siyaset anlayışı genellikle ‘ben’ üzerine kurulmuşken, biz ‘biz’ olarak yola çıktık. Bu dostluk ve değişim, Türkiye’ye örnek olacak.”

Devir teslim töreninde Akşener, Dervişoğlu’nu “Hoş geldin Genel Başkanım” diyerek karşıladı ve Dervişoğlu da Akşener’e aracına kadar eşlik etti. Tören sonrasında Akşener, partililerle sarılarak vedalaştı. Son dakika haberleri için bizi takip etmeye devam edin.