Edirne’de Coşkulu Kakava Şenlikleri Başladı!

Edirne, Kakava ve Hıdrellez Şenlileri renkli görüntülerle başladı

Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Başladı!

Edirne’de 4- 5- 6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, kent merkezinde öğle saatlerinde başlaması planlanan etkinlik, sağanak yağış nedeniyle akşam saatlerinde start aldı. Sarayiçi yarımadasında bulunan Er Meydanı’nda gerçekleştirilen festival, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de yapıldığı bir atmosferde dans gruplarının sahne aldığı coşkulu bir etkinliğe dönüştü.

Yöresel kıyafetler giyen Roman vatandaşlar, festival alanında katılımcılarla birlikte dans ederken, festivalin vazgeçilmezi olan dileklerin ağaca asılması etkinliğe renk kattı. Vatandaşlar, festivale renkli kağıtlara yazdıkları dilekleri ağaca asarak gerçekleşmesini umut ettikleri dileklerini paylaştılar.

Şenliğe katılan Oğuzhan Konuk, “Eğlenmeye geldik” diyerek festivalin atmosferinden keyif aldıklarını belirtti. Konuk, “Edirne’de her zaman güzel etkinlikler oluyor. Hava durumu bugün bizi biraz engelledi ancak sonunda başladı. Buraya eğlenmeye geldik, yarın da dileklerimizi dileyeceğiz ve coşkumuzu paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Roman mahallesi sakinlerinden Tuncay Derebeyi, Kakava’nın başlamasının büyük bir coşku yarattığını belirtirken, “Mahallemiz tam bir festival havasında, herkesi buraya davet ediyoruz” dedi. Ailesi ile birlikte festival alanına gelen Ulviye Kara ise her yıl Kutladıkları Kakava etkinliğinden büyük mutluluk duyduklarını ve yarınki etkinlikler için heyecanlı olduklarını ifade etti.

Yarın devam edecek şenliklerde büyük Kakava ateşi yakılacak ve festivalin sonunda Tunca Nehri kıyısında dilekler tutularak nehre atılacak. Gün boyu sürecek etkinliklerle Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri coşkuyla devam edecek.