İstanbul’dan Sivas’a İlk YHT Seferi: Karşılama Coşkusu

Sivas- İstanbul aktarmasız Yüksek Hızlı Tren ilk seferini yaptı

İstanbul’dan Sivas’a İlk Defa Hareket Eden YHT Törenle Karşılandı

İstanbul Söğütlüçeşme İstasyonu’ndan ilk defa kalkan aktarmasız Yüksek Hızlı Tren (YHT), bugün saat 16.00’da Sivas’a ulaştı. Tren, Sivas’a ulaştığında davul-zurna ve halaylar eşliğinde karşılandı.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Adem Yıldırım ve İsmail Erdem, Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy ile birçok vatandaş katıldı. Bakan Yardımcısı Osman Boyraz burada yaptığı konuşmada “Uzakları yakın etmek, hasreti sonlandırmak, bütün erişimi daha kolaylaştırmak adına yapılan bu projeyle bu gün burada yaklaşık 400’e yakın yolcumuzla birlikte İstanbul’dan Sivas’a göçü başlatmış olduk.” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise, geçen yıl başlatılan Sivas-Ankara hızlı tren seferlerine değinerek, “Trenin ilk yolcularından olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gayet konforlu, rahat ve güvenli bir seyahati yaklaşık 7 saatte tamamladık. Hemşerilerimiz bizleri coşkuyla karşıladı. Bütün hemşerilerimi bu güvenli, yüksek teknoloji ürünü olan hızlı tren seyahatini tercih etmelerini öneriyorum.” şeklinde konuştu.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise, “Sivas tarihi bir gün yaşıyor. Geçen yıl Ankara-Sivas yüksek hızlı tren seferleri başlatılarak vatandaşlarımıza büyük bir imkan sunulmuştu. Bugün de bunun devamı olarak İstanbul seferlerimiz başlamış oldu. İstanbul-Sivas arası 7 saate indi.” ifadelerini kullandı.