Metin Işık’ın Oğlu Hapis Cezasına Çarptırıldı

Komşularına dehşeti yaşatmışlardı! Şarkıcı Metin Işık ve oğluna verilen cezanın gerekçesi açıklandı

SHARKICI METIN ISIK’IN OGLU MUSTAFA ISIK’I 42.5 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI

15 Ağustos 2022 akşamı Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde meydana gelen olayda, şarkıcı Metin Işık ile oğlu Mustafa Işık, husumetli oldukları grupla tartıştı. Bu sırada yaşanan olayda, Metin Işık ile oğlunun bulunduğu noktadan grupla aralarında yaşanan anlaşmazlık sonucunda pompalı tüfekle ateş açıldı. Ateş sonucu yaralanan Naile D., Yusuf Memduh S., Sema A., Kader S. ve Emine A. isimli kişiler, olayın ardından hastaneye kaldırıldı. Şarkıcı Metin Işık, eşi Gülbahar Işık ve oğlu Mustafa Işık, olayla ilgili olarak gözaltına alındı. Metin Işık ve oğlu tutuklanırken, Gülbahar Işık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturma sonucunda iddianame mahkemeye ulaştırıldı. İddianamede tutuklu sanık Mustafa Işık hakkında ‘Kasten öldürmeye teşebbüs etme’, ‘Silahla yaralama’ ve ‘Mala zarar verme’ suçlarından toplamda uzun hapis cezaları istendi. Metin Işık için ise ‘Kasten öldürmeye azmettirme’, ‘Silahla kasten yaralamaya azmettirme’ ve ‘Silahla tehdit’ suçlarından hapis cezaları talep edildi. Gülbahar Işık hakkında da ‘Kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Olaya ilişkin güvenlik kamera görüntüleri incelendiğinde, Mustafa Işık’ın sokakta ateş etmeden önce tüfeği hazırlayıp sakladığı, ardından komşularına doğru ateş açtığı ve olay yerinden hızla ayrıldığı görüldü. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mustafa Işık’ı ‘Kasten öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan 42.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Metin ve Gülbahar Işık ise farklı suçlamalardan beraat etti.

Mahkeme kararında, Mustafa Işık’ın olay anında kasıtlı olarak ateş ettiği ve sanığın tüm iddialarının cezalandırılmasını gerektirdiği vurgulandı. Ayrıca Metin Işık’ın da silahla tehdit suçunu işlediği belirtildi.