Bakırköy’de Gülay Erman Davası: Tamirci Mağduriyeti ve SERBİS Uygulaması

Sakın bu hataya düşmeyin! İnternette bulduğu ilk numarayı çevirdi hayatının şokunu yaşadı... 'Buna kim dur diyecek'

Bakırköy’de Gülay Erman Davası: “1 AY GEÇTİ MAKİNAM ORTADA YOK”

Bakırköy’de yaşayan Gülay Erman, çamaşır makinesinin arızalanması üzerine internetten bir tamirci buldu. Evine gelen tamirciler, çamaşır makinesinin motorunun arızalı olduğunu iddia ederek, 7 bin lira karşılığında yeni motor taktı. Ancak makine aynı gün tekrar arızalandı ve Gülay Erman firmayı arayarak durumu bildirdi. Aynı tamirciler ikinci kez gelerek, çamaşır makinesinin firmada tamir edilmesi gerektiğini söyleyip makineyi alıp götürdü. Erman, 1 aydır firmaya telefon edip makinesinin durumunu sorduğunu ve mağduriyet yaşadığını belirtti. Çalışanların ise oyalayıcı nitelikte cevaplar verdiği ve sürekli ertelediği öne sürüldü. Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayette bulunan Erman, polise giderek şikayetçi oldu.

“BUNA KİM DUR DİYECEK”

Gülay Erman, yaşadığı mağduriyetle ilgili olarak şunları söyledi: “Çamaşır makinem bozuldu, ilk bulduğum tamirciyi çağırdım. Motorun yanmış olduğunu söylediler ve yüksek bir fiyat verdiler. Aynı gün yeni motor takıldı fakat makine tekrar arızalandı. Firmayı aradığımda ikinci bir kişi gelerek makineyi alıp götürdü ve şu anda makine elimde değil. 1 aydır sürekli ertelenen işlemlerle uğraşıyorum ve mağdurum.” dedi.

Erman, çaresizlik içinde olduğunu belirterek, “Firmanın mağduriyetlerine son verilmesi ve yaptırımların uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Lütfen yetkililerden ciddi adımlar atılmasını istiyorum.” dedi.

YETKİSİZ SERVİS MAĞDURİYETİNE KARŞI TİCARET BAKANLIĞI’NIN ‘SERBİS’ UYGULAMASI

Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı, yetkisiz servislere karşı Ticaret Bakanlığı’nın Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) uygulamasının kullanılması gerektiğini vurguladı. Dr. Saraçlı, “SERBİS uygulaması sayesinde tüketiciler, yetkili servislere kolayca ulaşabilir ve mağduriyet yaşamadan sorunlarına çözüm bulabilir.” şeklinde konuştu.