İsrail ve Ekonomi Gündemi Koalisyon Toplantısında

Milyonların gözü Kabine toplantısında... İşte masadaki konular

İsrail ve Ekonomi Gündemi Kabine Toplantısında

CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan, Kabine toplantısında alınacak kararları şu şekilde açıkladı: “İsrail saldırılarının sona ermesi için Türkiye diplomatik girişimlerini sürdürüyor. Türkiye’nin aldığı bazı tedbirler olmuştu; 54 ürüne ihracat kısıtlaması gelmişti, geçtiğimiz günlerde de tüm ürünleri kapsayacak şekilde İsrail ile ithalat ve ihracat işlemleri kesildi. Atılan adımın ekonomik etkileri masaya yatırılacak. Bundan sonra alınabilecek ek yaptırımlar neler olacak bu da görüşülecek. Bölgede ateşkes için atılabilecek yeni adımlar da gündemde.”

Dar gelirli ve emeklilerin durumu da kabine tarafından ele alınacak. Enflasyon oranının düşürülmesi için atılabilecek adımların inceleneceği belirtildi. Özellikle dar gelirli ve emeklilerin durumu üzerinde durulacak.

Kredi derecelendirme kurumlarının Türkiye’ye yönelik kademe artışı haberleri olumlu karşılandı. Bakan Şimşek, “Artışlar beklentiler dahilinde, durumumuz olumlu” şeklinde açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin ise öğretmen atamaları konusunda önemli bir açıklamada bulundu. Pazartesi günü öğretmen atamaları ve branş bazında kontenjan dağılımları detaylı bir şekilde açıklanacak. Terörle mücadeledeki operasyonlar da kabinenin gündeminde yer alacak.