Teleferik Kazası: İnşaat Mühendisleri Eksiklikleri Belirledi

İMO’dan teleferik kazası raporu: İnşaat mühendisliği hizmeti alınmamış

Antalya Konyaaltı’nda 12 Nisan günü meydana gelen teleferik kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı ve 174 kişinin de mahsur kaldığı olayla ilgili Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil 5 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Olayın ardından yapılan ön inceleme raporunda bakım, onarım ve denetim eksiklikleri olduğu belirtilmişti. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığı, kazanın yaşandığı yerde 19 Nisan’da savcılığın çalışmalarının tamamlanmasının ardından teknik ekipten oluşan mühendislerle bir inceleme yapmaya karar verdi.

İMO Antalya Şube Başkanı Sadullah Kabakuşak’ın açıklamalarına göre, yıkılan direklerin mühendislik çizimlerinde belirli eksiklikler olduğu ortaya çıktı. Kabakuşak, “Projelerin hazırlanmasında gerekli detayların olmadığı, projelerin hangi şartnamelere göre yapıldığına dair bir kaydın bulunmadığı” şeklinde ifadeler kullandı.

Kabakuşak, “Tesisin projelendirme, imalat, montaj, kabul aşamalarında gerekli standartlara uyulmadığı ve yeterli inşaat mühendisliği hizmetinin alınmadığı görülmektedir. Bu nedenle kazanın projesizlikten kaynaklı bir yetersizlikten kaynaklandığı düşünülmüştür” şeklinde konuştu.