Kadına Şiddet ve Sosyal Yardımlar: Nazlıaka’nın Çağrısı

CHP’den sosyal yardım karnesi

Kadına Şiddet Konusunda Nazlıaka’dan Çarpıcı İfadeler

Milletvekili Nazlıaka, kadına şiddet konusunda yapılan afiş ve pankart çalışmalarının yetersiz olduğunu belirterek, “Kadınlar o pankartların altında öldürülmeye devam ediliyor. 2023 yılında sadece şüpheli olanları dâhil olmak üzere 563 kadın cinayeti işlendi” dedi.

Nazlıaka’nın düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalardan bazıları şunlar oldu:

“Bürokrasi Yüzünden Mağdur Olmasınlar”

Nazlıaka, “Asıl hedefimiz sosyal yardıma muhtaç olmayacak kadar ekonomik güce sahip bireylerden oluşan bir Türkiye yaratmaktır. Ancak, bürokratik işlemlerle yurttaşlarımızı mağdur etmeyin. Örneğin, bir aile çocuğu için ekonomik destek almak istediğinde onlarca evrak isteniyor. Bu da yetmiyormuş gibi farklı kamu kuruluşları tarafından sürekli araştırmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.

“Yardımlar Enflasyonun Altında Kaldı”

Nazlıaka, özellikle en düşük gelir grubuna mensup vatandaşlara 2024 yılında yapılan sosyal yardımların enflasyonun gerisinde kaldığını belirtti. Örneğin, 65 yaşını doldurmuş yaklaşık 800 bin muhtaç kişiye verilecek yaşlı aylığı 3 bin 504 lira olarak açıklandı. Ancak açlık sınırının 20 bin 98 TL olduğunu hatırlatan Nazlıaka, “Sosyal yardımlar artık lütuf olmaktan çıkmıştır. Eşitlik ilkesinden uzak, aileyi değil kadını önceleyen bir yaklaşım benimsenmelidir. Bu zihniyeti reddediyoruz” ifadelerini kullandı.