Husumet ve Cinayet: Şüpheler Ortaya Çıktı

Tetikçi de şaşırmış

Kimin Vurulacağından Haberi Yoktu

22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Ateş’in öldürülmesi olayıyla ilgili dikkat çeken ifadeler yer aldı. Tetikçi Eray Özyağcı, cinayeti tek başına planladığını ve kimsenin haberi olmadığını belirterek, sadece arkadaşı motokurye şüpheli Vedat Balkaya’nın kendisine yardım ettiğini ancak “Sinan Ateş’i vuracağından haber olmadığını” savundu.

Polis Kimliğini Gösterdi

Özyağcı, Ankara’ya giderken kendisine refakat eden Özel Harekatçı polislerle ilgili olarak, “Polislere Ankara’ya geliş amacımı söylemedim. Küçük bir cezam olduğunu ve yakalamam olduğunu biliyorlardı. Ancak yakalamamın ve cezamın ne olduğunu bilmiyorlardı. Gerçek kimliğimi de bilmiyorlardı. Kendimi Hasan diye tanıttım. Polisler de eğlenmeye geldiklerini söylediler. Araç, Ankara girişinde çevirmeye takıldı. Araçı kullanan Aşkın isimli şahıs, polis kimlik kartını göstererek çevirmeden çıkmamızı sağladı” ifadelerini kullandı.

Ateş ile Aramızda Husumet Vardı

Özyağcı, Sinan Ateş ile aralarında husumet olduğunu öne sürerek, “Maktul Ülkü Ocakları Başkanı iken ben kendisini arayarak tanıştım. Birkaç kez telefonda görüştük. 2020 yılında tanıştık. Ben kendisine vefa gösterdim ancak karşılık görmediğim için ona karşı husumet besledim. Ne tür bir vefa gösterdiğimi söylemiyorum çünkü bahsettiğim kişi artık hayatta değil” dedi.

Cinayetten İki Gün Önce

Ankara’ya cinayetten iki gün önce geldiği ve nasıl bu kadar rahat hareket edebildiği sorusuna Özyağcı, “Bunu da ben anlayamadım. Çevirmelere takıldığımızda Vedat Balkaya ile başka yerlere gittik” cevabını verdi. Özyağcı, cinayetten sonra kendisini İstanbul’a götüren şoförün ismini açıklamak istemediğini belirtti.

Komiser Cep Telefonunu Sorguladı

Cinayetin azmettiricilerinden biri olduğu belirtilen eski Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, 1 Kasım 2023 tarihinde alınan ek ifadesinde, Sinan Ateş’in adres bilgilerini kendisiyle paylaşan Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal ile ilgili olarak, “Aykal ile Sinan Ateş hakkında mesajlaşma olduğunu gördüm. Aykal, olaydan 8 ay önce Sinan Ateş’in cep telefon numarasını sorgulayıp bana göndermiş olabilir” açıklamasında bulundu.