Brabus Kargo Gemisi İstanbul Boğazı’nda Arıza Yaptı

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği normale döndü

64 metre uzunluğundaki Brabus adlı kargo gemisi, Trabzon’dan Bandırma’ya gitmek için yola çıktı ancak İstanbul Boğazı girişinde dümen arızası yaşadı. Bu durum üzerine gemi trafiği bir saatliğine askıya alındı ve arıza yapan gemi Büyükdere Demirleme Sahası’na çekilerek demirletildi.

İstanbul Boğazı girişinde yaşanan olay sonrasında Kurtarma-10 Römorkörü ve KEGM-8 hızlı tahlisiye botu hemen bölgeye yönlendirildi. Dümen arızası nedeniyle hareketsiz kalan gemi, kurtarma römorkörü tarafından çekilerek güvenli bir bölge olan Büyükdere Demirleme Sahası’na getirildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Trabzon’dan Bandırma’ya seyir halindeyken İstanbul Boğazı kuzey girişinde dümen arızası yapan 64 metre uzunluğundaki Brabus adlı kargo gemisi için gerekli önlemler alınmıştır. Gemiyi güvenli bir noktaya çekerek olası risklerin önüne geçilmiştir” denildi. İstanbul Boğazı’ndaki geçici trafiğin askıya alınmasıyla ilgili açıklamada ise yaklaşık bir saat sonra normal seyrin sağlandığı ifade edildi.