Erdoğan: Türkiye’de Enflasyon ve Turizmde İyileşme

100 milyar lira tasarruf hedefi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Toplantı Sonrası Açıklamalar

BEŞTEPE’de gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Yüzyıl Vizyonu kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Milli savaş uçağı KAAN’ın başarılı test uçuşunu gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, “KAAN 10 bin feet ve 230 knot hıza ulaştı. TUSAŞ ve Savunma Sanayi Başkanlığı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Enflasyonla mücadele konusuna da değinen Erdoğan, enflasyonu tek haneye indirmek için kararlı olduklarını vurguladı. Ekonomi politikalarında popülizme kaçmadıklarını belirten Erdoğan, “Hedefimiz kalıcı refah artışı sağlamaktır” dedi. Ayrıca, turizm gelirlerinin arttığına dikkat çeken Erdoğan, cari işlemler açığının azaldığını ve not artışlarının devam ettiğini söyledi.

Kamuda tasarruf tedbirlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mal ve hizmet ödemelerinde yüzde 10, yatırım ödemelerinde yüzde 15 kesinti yapılacağını açıkladı. Hedeflerinin 100 milyar liralık tasarruf olduğunu belirten Erdoğan, “Kamu kaynaklarını daha verimli kullanacak adımlar atacağız” dedi.

Eğitim ve öğretmen atamalarına da değinen Erdoğan, Öğretmenlerin atanması sürecinin hızlandırılacağını ve öğretmen adaylarıyla ilgili bilgilendirmenin yapılacağını söyledi. 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili olarak ise, emekçi bayramının bazı bölgelerde gölgelendiğine dikkat çekti. Hamas’ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ve aynı adımı İsrail’in de atması gerektiğini belirtti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile yaptığı görüşmede Gazze’deki çatışmaların sona erdirilmesi için çabaları ele aldığı ve İsrail’e kalıcı ateşkes için adım atması çağrısında bulunduğu bildirildi.