KAAN: Türk Savunma Sanayinde Yeni Bir Dönem

KAAN’dan ikinci uçuş

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından geliştirilen KAAN, ikinci uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın muharip uçak ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen KAAN, ilk uçuşunu geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirmişti. İkinci uçuşunu da başarıyla tamamlayan KAAN, önemli bir kilometre taşına daha ulaştı.

İkinci uçuş sonrası test pilotları ve proje ekibi ile bir araya gelen Haluk Görgün, şunları söyledi: “Evet heyecanlıyız, aynı zamanda gururluyuz. Türk havacılık tarihinin, Türk savunma tarihinin önemli günlerinden bir tanesine daha şahitlik ettik. Yine ilki gibi çok başarılı bir uçuş oldu. Bu uçuşta da alınan veriler tüm ekip tarafından değerlendirilecek ve sonraki uçuşlar için hazırlıklar devam edecek. Çok şükür güzel bir atmosfer vardı; tüm çalışanlar, tüm emek verenler burada olmaya gayret gösterdiler, hep beraber bu anı yaşadık, hayırlı, uğurlu olsun diyorum.”

KAAN, yüksek manevra kabiliyeti, düşük radar görünürlüğü, geliştirilmeye açık aviyonik mimari, artırılmış durumsal farkındalık, hassas hedefleme ve birlikte çalışabilirlik gibi 5. nesil savaş uçaklarının sahip olduğu bütün özelliklere sahiptir. Üretim faaliyetlerine Mart 2022’de başlanan KAAN, Türk savunma sanayiinde önemli bir yere sahip olmaya adaydır.