Özgür Özel: Deniz Gezmiş’i Anma Töreninde Buluştu

Siyasette yumuşamaya ‘Taksim’li yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Anma Törenine Katıldı

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mezarları başında düzenlenen anma törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarların yanına kırmızı karanfiller bırakan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasette yumuşama süreci çağrısına şu şekilde yanıt verdi: “En çok ben istiyorum. Taksim ve ODTÜ gibi mekanlar hala yasaklıysa ve Gezi direnişinin simgeleri içerideyse, kimse normalleşmeden bahsetmemeli.”

Özel, Erdoğan’ın iade-i ziyaretine ilişkin de “Henüz bir başvuru olmadı ama böyle bir talebin olacağını biliyoruz. Tarih netleştiğinde açıklanacak” açıklamasını yaptı. Gazetecilerin iddiaları üzerine ise “CHP olarak darbeci planlarıyla karıştırılamayız. Kendimize güvenimiz tam. Her şeyi şeffaf bir şekilde yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Cezaevindeki hasta generaller konusunda da açıklamalarda bulunan Özel, “Detaylı bir dosya hazırladık ve Sayın Cumhurbaşkanı ile bu konuyu görüştük. Umuyorum ki ilerleyen günlerde olumlu gelişmeler olur. Hukuksuzluklara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Özgür Özel, Filistin atkısıyla Deniz Gezmiş’i anma töreninde de yer aldı. Mezarları başında kırmızı karanfiller bırakan ve Filistin bayrağı atkısı takan Özel, geçmiş liderlerin hatıralarını yaşatmak adına Filistin Şiiri isimli kitabı CHP arşivine bırakacağını belirtti. Özel, “Deniz Gezmiş’in yolu, bütün CHP’lilerin yoludur” şeklinde konuştu.