Vakıflar ve İnsana Hizmet: Erdoğan’ın Tören Konuşması Özetleniyor.

Erdoğan’dan ‘kamu’ uyarıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vakıflar, İnsana Hizmetin Temelini Oluşturur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde yaptığı konuşmada, “İnsana hizmet İslam medeniyetin temelini oluşturur. Vakıflarımız yalnızca insana hizmetle kendilerini sınırlandırmamıştır” dedi.

Erdoğan, vakıf eserlerinin korunması ve vakıf malına el sürülmemesi konusunda da büyük önem taşıdıklarını vurgulayarak “Kamu malı ve kamu görevi de milletin emanetidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu kamu malı ve görevi böyle yüksek bir şuurla yerine getirilirse faydalı olur, bereketli olur” şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin Gazze’ye yaptığı yardımlar ve ateşkes çabaları hakkında da bilgi vererek, “Bugüne kadar toplam 50 bin tona ulaşan insani yardım miktarıyla Türkiye dünyada Gazze’ye en fazla yardım gönderen ülke konumuna ulaştı” ifadelerini kullandı.

Vakıf İnsan Ödülü’nü 6 Şubat depremlerinde hasar gören camilerin restorasyonuna katkıda bulunan iş insanı Bayram Kızılaslan’a takdim eden Erdoğan, son iki yılda tamamlanan 201 vakıf eserinin toplu açılışını gerçekleştirdi.