Camekan Krizi: Eyüpsultan’daki Mülk Sahiplerinin Tartışması

Lüks sitede kaçak yapı krizi! Tahsis alana yapılan kaçak kış bahçesi tepki topladı

Eyüpsultan’daki Lüks Sitede Çıkan Camekan Krizi

Eyüpsultan’da bulunan bir lüks sitede bazı mülk sahiplerinin siteye ait alanları camekanla kapladığı ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren site sakinleri, komşularının siteye ait alanları işgal ederek kış bahçesi yaptığını ve dairelerinin metrekarelerini artırdığını iddia ediyor. Site yönetimi, kış bahçesi krizini hem belediyeye hem de yargıya taşıdı. Sakinler ise bu durumun bir an önce çözülmesini ve belediyeden çözüm beklediklerini belirtiyor.

Site sakini Halık Arısal konuyla ilgili şunları söyledi: “Yönetim planında yazan ‘kişiler balkonlarını ve ya tahsisli alanlarını kapatamazlar’ diye ibare vardır. Buna uyulmadığını düşünüyorum.”

Diğer bir site sakini Numan Yeşilmen ise, “Binayı siteyi bu durumda kaçak yapı haline getiriyorlar. Camekanla kapatılmış, yeşil alan yapılmış komple bir alan kapatılmış ve ortak alana şahsi bir alan yaratılmış.” şeklinde konuştu.

Cezası Var mı?

Avukat Batuhan Bulut, konuyla ilgili hukuki olarak şunları ifade etti: “Kanunun bir idari ayağı var. Belediye nezninde bunun ruhsata bağlanması gereken bir yapı olup ruhsatsız bir yapı olması hasebiyle yıkım ve hatta haklarında ceza soruşturması açılması mümkün. Yönetim planında böyle bir düzenleme olmadığı sürece bu tür işlemleri yapmak yasal olarak uygun değildir.”

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran ise, “Eğer bir sitede yaşıyorsanız ve bu durum yönetim planında belirtilmişse kesinlikle metre karenizi artırmak için siteye ait alanları duvarla, camekanla kapatmamalısınız. Bu tür durumlar için izin almanız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.