Erdoğan ve Bahçeli Görüşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Görüşecek

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, bir önceki görüşmenin 29 Nisan’da Devlet Bahçeli’nin evinde gerçekleştiğini belirterek, bugünkü görüşmenin adresinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacağını aktardı. Geçen toplantının seçim sonuçlarını ele aldığını söyleyen Erdoğan, bu görüşmede genel ekonomik görünüm, terörle mücadele ve yeni anayasa süreci gibi konuların ele alınacağını ifade etti.

“Terörle mücadele önemli zira önümüzdeki süreçte Irak’ın kuzeyinde güvenli hale getirilmeyen bazı bölgeleri güvenli hale getirebilmek için kapsamlı bir operasyon başlatılması planlanıyor” diyen Erdoğan, bu konuda atılabilecek adımların iki lider tarafından müzakere edileceğini belirtti.

Ayrıca genel ekonomik görünümün de kabinenin gündeminde olduğunu vurgulayan muhabir, enflasyonun düşürülmesi ve alım gücünün arttırılması için dar gelirliler ve emekliler için yeni önlemler konusunda Erdoğan ve Bahçeli’nin de fikir alışverişinde bulunacağını dile getirdi.

Son olarak, Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı yeni anayasa değerlendirmelerini hatırlatan Erdoğan, Meclis’te devam edecek anayasa görüşmeleri ve olası anayasa yazım sürecinin takvimi konularının da liderler arasında ele alınacağını belirtti.