Bisiklet Sever Ali Sezgin Armağan’ın Talihsiz Kaza

Bisikletli kurye Ali, Toronto’da kamyon altında kaldı




İzmir’den Kanada’ya Taşınan Bisiklet Sever Ali Sezgin Armağan, Talihsiz Bir Kazada Hayatını Kaybetti

İzmir’den Kanada’nın Toronto kentine Taşınan Bisiklet Sever Ali Sezgin Armağan, Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Ağustos 2023’te büyük hayallerle Kanada’nın Toronto şehrine yerleşen 39 yaşındaki Ali Sezgin Armağan, 30 Nisan’da bisikletiyle seyir halindeyken inşaat kamyonu ile yaşanan bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Armağan, bisikletiyle inşaat kamyonunu sollayarak kırmızı ışıkta durduğu esnada kamyonun dönüş manevrası yapmasıyla çarpıştı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Bisiklet severler, Armağan’ın ölümünün ardından yaşamını yitirdiği noktaya beyaz bir bisiklet ve çiçekler bırakarak onun anısını yaşatmaya çalıştı.

Armağan’ın kız kardeşi Ayşen Benli, abisinin Toronto’ya taşınmadan önceki hayallerinden bahsederek şunları dile getirdi: “Ben 18 yaşındayken annemi kaybettik. Ailemiz için çok acıydı. Abim, babam ve ben üçümüz kaldık. Birbirimize daha sıkı kenetlendik. Sonra ben Kanada’ya gelme fırsatı buldum. Abim beni destekledi, bana maddi ve manevi olarak her zaman yanımda oldu. Onun da yurt dışında yeni bir hayat kurma hayali vardı. Kendisiyle ‘Keşke seni de buraya getirebilsem’ diye konuşurduk. Sonunda çalışma izni çıktı ve 3 seneliğine bizimle kaldı. Hamileyken bana ve eşime destek oldu. Ona Kanada’ya alışması için yardım ettik. Fakat kısa süre sonra talihsiz bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı.”

Ali Sezgin Armağan’ın cenazesi, 15 Mayıs Çarşamba günü memleketi İzmir’de bulunan Gökdere Mezarlığı’nda defnedilecek.

Talihsiz kaza sonrasında hamile olan kız kardeşini yalnız bırakmayan Armağan, ona destek olmaya devam etmişti.