Erdoğan ve Bahçeli Görüşme ve Gelişmeler Hakkında Önemli Kararlar Aldı

İki haftada ikinci görüşme

Erdoğan ve Bahçeli İkinci Kez Yüz Yüze Görüştü

İki liderin iki hafta içinde gerçekleşen ikinci yüz yüze görüşmesinde, iç ve dış gelişmelerin yanı sıra yeni anayasa süreci, siyasette normalleşme ve dış politikadaki gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

Politikada ‘normalleşme’ adımlarının atılmasıyla birlikte liderler arasındaki görüşme trafiğinin hız kazandığı son günlerde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in hem Erdoğan hem de Bahçeli ile 5 gün arayla görüşmesinin ardından dün Beştepe’de kritik bir zirvenin gerçekleştiği belirtildi. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk kez 29 Nisan tarihinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin dünkü Beştepe buluşmasında, siyasetteki normalleşme süreci, Meclis çalışmaları, yeni anayasa süreci, ekonomik gelişmeler ve dış politikadaki önemli konuların ele alındığı ifade edildi. Dünkü buluşmanın kulislerde “sürpriz görüşme” olarak yorumlandığı belirtildi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun partisinin grup toplantısında yeni anayasa sürecine kapısını kapattığı, Özel’in liderlerle yaptığı görüşmelerde yeni anayasaya olumsuz baktığını açıklamasının ardından, bu konunun ikili arasında ele alındığı dile getiriliyor.

Erdoğan ve Bahçeli en son 29 Nisan günü Bahçeli’nin konutunda bir araya gelmişlerdi. Yerel seçim sonrası gerçekleşen bu ilk görüşmenin 45 dakika sürdüğü aktarılmıştı.