Gencay Korur Boşanma Davası: Ağırlaştırılmış Müebbet Kararı

‘İndirim’ yalanı tutmadı

Boşanma Davası Mahkemede Karara Bağlandı: Gencay Korur Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

Çanakkale Bayramiç’te yaşayan Ayşe Korur (38), 17 yıllık eşi Gencay Korur’u (42) bir yıl önce terk ederek boşanma davası açtı. Düğünlerde çalgıcılık yapan Gencay Korur, boşanma davaları süren eşiyle konuşmak için kayınpederinin evine gitti ve eşini av tüfeğiyle öldürüp kaçtı. Korur, polis tarafından İzmir Dikili’de yakalandı ve tutuklandı.

Gencay Korur’un ifadesinde, “Olay günü eşimin cilveli şekilde telefonla konuştuğunu duyunca sinirlenerek av tüfeğini sakladığım yerden aldım. Evin içerisine girip kendisine ateş ettim” dediği öğrenildi. Mahkeme, Korur hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Davada mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu sanık Gencay Korur’un ‘eşe ve kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık Korur ise mahkemede verdiği savunmada mütalaayı kabul etmediğini belirtti. Mahkeme heyeti, Karar duruşmasında Korur’a ‘eşe ve kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ve indirim uygulamadı.

Sanık Gencay Korur, eşi sadakatsiz olduğu için eylemi gerçekleştirdiğini iddia etmiş olsa da mahkeme, haksız tahrik indirimi talebinde bulunmasını dikkate almadı. Mahkeme, sanığın sonradan değiştirdiği savunmalarına itibar etmedi ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi.