Zeliha Güneş’e Hayatını Kaybettiren Bisiklet Kazası

Bisikletli Zeliha’nın öldüğü kazanın görgü tanığı: Yolda değildik

Çanakkale Eceabat’ta Bisiklet Kazası: Kamyonet Çarptı, Öğrenci Hayatını Kaybetti

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde yaşanan talihsiz bir olayda, 28 Nisan akşamı, S.Ç. yönetimindeki 17 UR 284 plakalı kamyonet, Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Zeliha Güneş’in (23) kullandığı bisiklete çarptı. Hastaneye kaldırılan Güneş, maalesef kurtarılamadı. Kazayla ilgili tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen S.Ç., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaza anında bisikletiyle antrenman yapan ve 5 Mayıs’taki 11’inci Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’na hazırlanan Zeliha Güneş’in, yanında giden görgü tanığı E.A.’nın ifadesi büyük önem taşıyor. E.A., “Zeliha önde gidiyordu. Ben de arkada bisiklet sürüyordum. Kamyonet süratli bir şekilde geçti ve Zeliha’nın bisikletine çarptı. Olay yerinde yol çizgisinin iç tarafındaydık ve yolun karşısına geçmemiştik. Kamyonet sürücüsü kaza sonrası durmadı, kaçtı. Bu acı olay anında oyunlar oynayarak habersiz bir şekilde morg önünde bekleyen küçük bir çocuğun gözleri yürekleri dağladı.” şeklinde konuştu.

Olayın ardından acılı aile adalet talep ediyor. Zeliha Güneş’in annesi Gülsüm Güneş, “Ailemizin en zor gününde acımızı katlayan şey, sürücünün serbest bırakılmasıdır. 23 yaşındaki kızımız Zeliha’nın hayatını karartan bu kişinin adaletle cezalandırılmasını istiyoruz. Hukuki süreci başlattık ve umarım tüm Türkiye bu olaydan ders çıkarır” dedi.