Eşi ve Kayınbiraderlerini Öldüren Adam Adana’da Yargılanıyor

Burcu’yu vazgeçmek de kurtaramamış

Adana’da Eşini ve Kayınbiraderlerini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası İstendi

Adana’da yaşayan Burcu Cöddü ve eşi Uğur Cöddü arasındaki geçimsizlik nedeniyle, Burcu Cöddü çocuklarıyla birlikte babasının evine taşındı. Ancak eşinin üzerine kredi çekmesi ve mevlide göndermemesi üzerine çift arasındaki sorunlar tekrar başladı. Bu durum sonucunda Burcu Cöddü, babasını arayarak yardım istedi ve ailesinin yanına döndü.

Burcu Cöddü, kardeşleri ve ailesi ile birlikte 15 Mayıs 2023’te çocuklarının kitapları ve okul kıyafetleri almak için eşi Uğur Cöddü’nün evine gitti. Ancak tartışma çıktı ve kavgaya dönüşen olayda Uğur Cöddü, silahla eşini öldürdü ve kayınbiraderlerini de yaraladı.

Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanan Uğur Cöddü hakkında ‘eşe ve kadına karşı kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, silahla basit yaralama’ suçlarından toplam ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olayın tanıklarından Harun Şimşek, mahkemede yaptığı açıklamada, “Kız kardeşim ‘Yapma’ diyerek önüne geçti ancak Uğur, önce eşine daha sonra bize ateş etti” dedi. Yine tanık olarak dinlenen Melis Şeyma Şimşek ise, Uğur Cöddü’nün silahı elinde tuttuğunu ve bu sırada Burcu’nun eşine dönerek ‘Dur yapma. Ben seninle geliyorum’ dediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Uğur Cöddü’nün tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmada duruşmaya çıkarılmasına karar verdi.