Prof. Dr. Lorenzo Prendini’nin Gizli Akrep Skandalı!

Mr. Prendini valizinizi açın

Prof. Dr. Lorenzo Prendini’nin Valizinden 1500 Akrep Çıktı!

ABD’nin New York kentinde bulunan Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nde küratör olarak görev yapan Prof. Dr. Lorenzo Prendini, Türkiye’ye geldikten sonra İstanbul Havalimanı’nda şüpheli hareketler sergiledi. Dört havalimanı polisi tarafından durdurulan Prendini’nin valizi incelendiğinde, içinde 88 akrep zehri dolu şişe ve 58 klipsli poşet içinde ülkemizde bulunan yaklaşık 1500 zehirli endemik akrep ve tarantula türü bulundu.

Polis ekipleri, gümrük ihlali yapıldığı gerekçesiyle zehirli hayvanlara el koyarken, ünlü müze müdürü de gözaltına alındı. Yapılan detaylı incelemelerde, valizden çıkan türlerin ülkemizde yasak olan endemik zehirli hayvan türleri olduğu belirlendi. Kaçakçıların bu hayvanlardan zehir elde ederek ilaç yaparak yüksek fiyatlardan satış yaptığı ortaya çıktı.

Amerika ve Avrupa’da akreplerden elde edilen zehirlerin yüksek fiyatlara satıldığı bilinirken, bir litrelik ilacın piyasa değerinin 10 milyon dolar olduğu kaydedildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Prof. Dr. Prendini’yi uyararak Türkiye’den toplanan hayvanların yurtdışına çıkarılamayacağı konusunda bilgilendirmişti. Prendini’nin ifadesinde, araştırma amaçlı topladığı hayvanları Amerika’ya götürmek istediğini ancak bu konuda yasal bilgi sahibi olmadığını belirtti.