Erdoğan ve Miçotakis Görüşmesi: Patrik ve Misafirperverlik Eşliğinde Buluşma

Erdoğan’dan Miçotakis’e ‘patrik’ jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmesinin ardından liderler ve iki ülke heyetlerinin katılması beklenen iş yemeğine Fener Patriği Bartholomeos’u da davet etti.

Misafirperverlik Vurgusu

Bartholomeos’un davet edilmesi, Atina tarafından takdirle karşılandı. Yunan televizyonlarında “Erdoğan, Patriği davet etmekle ortamı daha da yumuşattı”, “Erdoğan’dan son dakika sürprizi” ve “Erdoğan’dan olumlu adım” yorumları yapıldı. Erdoğan, bir demecinde “Atina’da bizleri memnun eden bir misafirperverlik ortaya koydular. Tabii ki Sayın Miçotakis’i Ankara’da ağırladığımızda, Türk misafirperverliğinin en nadide örneklerinden birini daha sergileyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

İstihbarat Başkanı da Geliyor

Atina’da, Bartholomeos’a yapılan davetin yanı sıra Miçotakis’e eşlik eden Yunan heyetine, daha önce duyurulmayan bir sürpriz eklendi. Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Themistoklis Demiris’in Ankara’ya gelerek MİT Başkanı İbrahim Kalın ile görüşeceği konuşuluyor.

Mönüde Döner Var Mı?

Yunan medyası, yemek davetindeki mönüye de ilgi gösterdi. Türkiye’nin ‘geleneksel ürün’ olan dönerin mönüde yer alıp almadığı merak konusu oldu. Mönüde zeytinyağlı enginar, kuzu pirzola, fıstıklı kebap, baklava ve helvanın bulunduğu öğrenildi.