İstanbul Cinayet Davası: Ağır Mahkeme Kararı Bekleniyor

Külotlu çorap cinayeti... Şarkıcı Seçil Çiftçi ve babasının yargılandığı davanın mütalaasında dikkat çeken ifadeler






İstanbul’da Cinayet Davası Duruşması

İstanbul’da Cinayet Davası Duruşması Devam Ediyor

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Seçil Çiftçi duruşmaya getirildi. Duruşmada tutuksuz sanık Cemal Çiftçi ve avukatları da hazır bulundu.

Yargılananlar hakkında yapılan savcılık mütalaasında, “Cinayeti tek başına işleyemeyeceği belirtiler temel alındığında, sanık Seçil’in babasıyla birlikte hareket ettiği” vurgulandı.

Savcı, baba ve kız hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca tutuksuz yargılanan Cemal Çiftçi’nin tutuklanmasını da istedi.

Mahkeme heyeti, Seçil Çiftçi’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi ve savunmalar için süre tanındı. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

İddianame Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 1 Ocak 2023’te Sancaktepe Sazak Çeşme Mesire Yeri yakınlarında kimliği belirlenemeyen bir kişinin ölü bulunması üzerine başlatılan soruşturmada, ölen kişinin Semih Sevim (40) olduğu tespit edildi.

İddianamede, “Sanık Seçil’in tek başına tespiti yapılan yaralanmalara sebep olamayacağı ve babasıyla birlikte ölümüne neden oldukları” belirtilirken, ikisinin ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.