Meclis Tasarruf ve Verimlilik Adımlarını Netleştiriyor

TBMM'de tasarruf çalışması: Araç alım ve kiralaması durdurulacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Adımları Netleşiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, tek istisna olarak TBMM’nin konumu gereği olacağını belirtirken, “Meclis Başkanımız kendi uhdesinde benzer bir çalışma yürüttüğünü ifade etmişlerdi” dedi.

Meclis, tasarruf tedbirleri kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. İlk adım olarak, 2024 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan Kütüphane ve Sergi Salonu Projesi’nin askıya alınması planlanıyor. Bu yıl içerisinde temellerinin atılması beklenen projenin, kamuda tasarruf önlemlerinin sona ermesinin ardından gündeme alınması hedefleniyor.

Meclis’in etkinliklerinde yapılacak değişiklikler arasında, resmi etkinliklerin, resepsiyonların ve kokteyllerin azaltılması, programların zorunlu haller dışında Meclis çatısı altında gerçekleştirilmesi ve dijitalleşmeyle kağıt israfının önlenmesi bulunuyor. Ayrıca etkinliklerde sunulan menülerin sadeleştirilmesi ve maliyetlerin düşürülmesi planlanıyor.

Meclis’in organize ettiği resmi etkinliklerde toplu taşıma araçlarının kullanılması teşvik edilecek. Meclis, güvenlik riski olmadığı sürece toplu taşıma araçlarını kullanmayı kalıcı bir uygulama haline getirmeyi planlıyor. Aynı zamanda Meclis’in, zorunlu olmadıkça araç alımı ve kiralama uygulamalarına son vermesi bekleniyor. Meclis Başkanı Kurtulmuş’un kullandığı yerli otomobil Togg’un ise yabancı menşeili araçların yerine alınması gündemde.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin resmi olarak yürürlüğe girmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin yakında kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.