Sanık Ercan Şahin: “Olay Kazaydı, Ben Kimseyi Öldürmek İstemedim

Yılbaşı gecesi Melek Nur Özgener'i öldürmüştü! Caniden yüzsüz savunma: Benim gönlüm rahat

İstanbul’da Açılan Davada Sanık Ercan Şahin’in Savunması

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Ercan Şahin, cezaevinden duruşmaya getirildi. Müşteki Meleknur Özgener’in ailesi ve avukatları Elif Özdemir ile sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Sanık Ercan Şahin, savunmasında şunları söyledi:

“Kesinlikle böyle bir niyetim yoktu. Kaza oldu, kabul etmiyorum. Olay günü seyir halindeydim bakkala gidiyordum. Melek hasta olduğu için aracı kenara çektim ve araca binmesini istedim. Kendimi iyilik yaparken gördüm. Silahın mermisinin ağzında olup olmadığını bilmiyordum. Telefonla uğraşırken fark etmedim, Melek silahı eline aldı ve silah patladı. Ben kimseyi öldürmek istemedim.”

Olayın tanığı Nisanur A. ise şunları aktardı:

“Bu olay kazayla oldu ancak çevrem bana baskı yaptı. Sanık Şahin, ‘Oyuncak değil bu’ dediği sırada Melek silahı ittirdi ve silah patladı. Olayın ardından Melek’in ailesinden tehdit aldım. Melek’in babası bana saldırmaya kalktı.”

İddianameye göre, savcı sanığın kasıtlı hareket ettiğini belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.