Kaş Adliyesi’nde Avukat ve Başsavcı Arasında Tartışma

Başsavcı ile avukat arasında 'tuvaleti kullanma' tartışması... 'Koruma polisi zorla çıkardı' iddiası

Antalya Kaş Adliyesi’nde Avukat ve Başsavcı Arasında Tartışma

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan adliye binasında dün yaşanan olayda, avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tuvalet tartışması çıktı. Avukat Tüzen, tutanakta yaşananları şu şekilde anlattı: “O sırada tuvalete girdiğimde Başsavcı da oradaydı ve bana personel tuvaletini kullanamayacağımı söyledi. Ancak ben de avukatım ve Kaş’ta çalışıyorum dedim. Başsavcı ise, ‘Ben Başsavcı olarak seninle uğraşacağım’ diyerek beni zorla dışarı çıkardı.”

Olay sonrasında tutanak tutulurken avukat Tüzen’in yanı sıra Avukat Ferhat İlçi, Huriye Gür Gökçe ve Baro Kaş İlçe Temsilcisi Avukat Erdem Topak’ın imzaları da bulunmaktadır. Bu olayın ardından Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, baro yönetimiyle birlikte Kaş ilçesine giderek basın açıklaması yapacak.

Kaş Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu ise olayı görüntüleyen kamera kayıtlarını Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderdi. Başsavcı Feyzoğlu, tutanakta yaşananların avukat Tüzen’in iddia ettiği gibi olmadığını belirterek, herhangi bir zorlama olmadığını iddia etti. Ayrıca Başsavcı, adliyedeki tuvaletin sadece personel, hakim ve savcılar için olduğunu ve kendisine güvenlik amaçlı sorular yönelttiğini ifade etti.