Telefon Dolandırıcılığı: Ali’ye 300 Bin Lira Soygunu

İlk önce telefonu arızalandı sandı, gerçeği öğrenince neye uğradığını şaşırdı! 10 dakikada 300 bin lira dolandırıldı

Telefon Hacklenip 300 Bin Lira Dolandırıldı

Ali Akbaş’ın (48) telefonunun hacklenmesi sonucunda mobil bankacılık hesabına 4 Mayıs gecesi 02.47’de girildi. Dolandırıcılar, Akbaş adına kredi çekerek ve nakit avans hesabını kullanarak 10 dakika içinde yaklaşık 300 bin lirayı farklı şahısların hesaplarına gönderdi. Sabah kalktığında telefonu açılmayan Akbaş, bozulduğunu düşünerek tamirciye götürdü. Telefonu inceledikten sonra virüs şüphesiyle format atan tamirci, Akbaş’ın mobil banka hesaplarını geri yükledi. Ancak Akbaş, hesabının ekside olduğunu fark ederek polise başvurdu ve bankayla iletişime geçti.

“HESABIMI ELE GEÇİRİP İŞLEME ONAY VERMİŞLER” diyen Akbaş, telefonunu tamirciye bıraktıktan sonra hesaplarına izinsiz giriş yapıldığını fark ettiğini belirtti. Yaklaşık 300 bin lira karşılığı kredi ve nakit avans çekildiğini öğrenen Akbaş, banka ve polise şikayette bulundu. Banka hesabı bloke ederken, Akbaş mağduriyetinin giderilmesi için yardım talebinde bulundu.

Çekilen paranın ikinci ve üçüncü şahıslara havale edildiğini belirten Akbaş, “Mailime gelen iletiler çöp kutusuna taşındı. Program indirmiştim ancak olay gerçekleşmeden bir hafta önce sildim. Bu durumdan hiçbir haberdar olmadım. Dolandırıcılar profesyonel bir şekilde hesabımdaki parayı farklı hesaplara transfer etmişler. Bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum” dedi.