Malkoçoğlu Mahallesi Kedi Hırsızlığı Olayı

Vefat eden eşinden yadigârdı: Pencereden uzanıp çaldılar... Hırsızlara seslendi, kısa sürede bulundu!

Malkoçoğlu Mahallesi’nde Yaşanan Kedi Hırsızlığı Olayı

Malkoçoğlu Mahallesi’nde yaşayan Saral ailesinin kızı, 6 ay önce sahiplendiği scottish cinsi kediyi babası Emin Saral’a hediye etti. Saral, kızının hediyesine evladı gibi baktı. Ancak, yaklaşık üç ay önce Emin Saral’ın vefat etmesi üzerine aile, hatıra kalan ‘Yumak’ isimli kediye bakmaya devam etti.

12 Mayıs Pazar günü, saat 20.00 sıralarında, Saral ailesinin ikamet ettiği binanın önünden geçen iki kişi, zemin kattaki dairenin açık olan penceresinden içerideki kediyi fark etti. Şüpheliler, kediyi çalarak sokaktan hızla uzaklaştı. Ev sahibi Zale Saral, kedinin çalındığını fark ederek polis merkezi amirliğine gidip şikayetçi oldu.

Hırsızlık anları, sokaktaki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, kaldırımda yürüyen iki şüpheli, dairenin penceresindeki kediyi fark ettikten sonra geri dönerek içeri girdi. Birinin kucağında beyaz bir kedi olduğu görülüyor. Zale Saral, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Bizim için çok değerli bir kedi. Eşim üç ay önce vefat etti. Eşimin hatırasıydı bize. Bizde anısı var. Çok üzgünüz. O bizsiz duramaz. Biz onu bebek gibi büyüttük.”

Kedinin sokakta bulunmasının ardından Zale Saral’a teslim edilmesi, büyük sevinç yarattı. Saral’ın kedisine kavuştuğu an ise duygusal bir şekilde kaydedildi.