Türkali Mahallesi’nde Doğal Gaz Patlaması Olayı

Beşiktaş'ta korku dolu anlar: 5 katlı binada doğal gaz patlaması

Doğal Gaz Patlaması Türkali Mahallesinde Paniğe Neden Oldu

Türkali Mahallesi İmamzade Sokak üzerinde yer alan 4 katlı bir binanın 2. katında, bugün sabah saat 08.40’ta doğal gaz patlaması meydana geldi. Olayın, tadilat için boşaltılan bir dairede giren bir işçi tarafından yaşandığı belirtildi.

Patlama sonucunda hafif yaralanan işçi hızla dışarı çıkmayı başardı ve patlama nedeniyle dairenin duvarı park halindeki 2 otomobilin üzerine yıkıldı. Çevredeki binaların camları da kırıldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi.

İGDAŞ ekipleri, güvenlik önlemi olarak binanın doğal gazını kesti ve çevrede kırılan camları temizledi. Patlamaya dair güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde; duvardan kopan parçaların ve cam kırıklarının çevredeki otomobillerin üzerine düştüğü görüldü.

Patlamayla ilgili bir mahalle sakini olan İhsan Oğuz, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “Biz patlamayla olay yerine koştuk. Bir arkadaşımız telaşlı bir şekilde dışarıya çıktı. Ona su verdik. Herkes dışarıya yalın ayak çıktı. İçeriye giren işçi, ‘Ben kapıyı açtım birden patlama oldu’ dedi. Demek ki gaz doldu, kaçak vardı. Bina yeni tadilat olmuştu.”