MIT Hakurk’ta Teröristleri Nokta Operasyonla Etkisiz Hale Getirdi

MİT'ten Irak'ta operasyon! PKK/KCK'lı teröristler Ahmet Bayar ile Ahmed İbrahim El Ahmed etkisiz hale getirildi

MIT Irak/Hakurk’ta PKK/KCK Üyelerini Etkisiz Hale Getirdi

Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ile Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed, Türkiye’nin istihbarat birimi MIT tarafından Hakurk bölgesinde gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetleri üs bölgesine sızmak için plan yaptığı tespit edilmiş, bu durum üzerine derinlemesine araştırmalar başlatılmıştı.

2012 yılında PKK’ya katılan Tufan Koçer kod Ahmet Bayar’ın Suriye’de faaliyet gösterdiği ve örgüt mensuplarını koruduğu bilgisine ulaşıldı. Diğer yandan Suriyeli Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed’in ise 2014 yılında Kandil’de suikast eğitimi aldığı belirlendi.

MIT, saha ajanlarını özel görevlendirerek eylem hazırlığındaki teröristleri izlemeye başladı ve eylem talimatı aldıktan yirmi dört saat sonra Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ile Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed etkisiz hale getirildi.

Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ve Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed Kimdir?

Tufan Koçer kod Ahmet Bayar, 2012 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve Suriye’de uzun süre faaliyet gösterdi. Daha sonra Türkiye’ye karşı eylemlerde bulunmak üzere Avaşin bölgesine geçiş yaptı ve son olarak Hakurk bölgesinde faaliyetlerine devam etti.

Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed ise 2014 yılında Suriye’den katılarak örgütün kırsal kadrolarına dahil oldu. Kandil’de çeşitli eğitimler alan terörist, özellikle saldırı, sabotaj ve suikast konularında uzmanlaştı. 2017 yılında Hakurk bölgesine geçti.