Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gelecek Hedefler ve Yargıtay Başsavcısı Şentürk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanun dışına çıkana hesap soruyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, gelecek döneme dair planlarını açıkladı.

Erdoğan, geleneksel istişare kamplarını gerçekleştiremedikleri için önümüzdeki haftalarda milletvekilleriyle 7-8 Haziran, belediye başkanlarıyla da 1-2 Temmuz tarihlerinde bir araya geleceklerini belirtti. Bu toplantılarda yol haritlarının şekilleneceğini ve kongre takviminin yakında duyurulacağını dile getirdi.

“Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımız varsa, hatası, kusuru, yanlışı olanlar varsa kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız.”

Erdoğan, her kongre sürecini kadrolar arasındaki bir bayrak yarışı olarak gördüklerini belirterek, yeni ve heyecanlı kadrolarla yola devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca hayat pahalılığı ve öğretmenlere yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemelerin Meclis tatile girmeden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yeni ve sivil anayasa iradesinin geçici tartışmalara kurban edilmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, yapıcı ve uzlaşmacı bir tutumla hareket edeceklerini belirtti. Bürokratik vesayetin geriletilmesine izin vermediklerini ve vermeyeceklerini vurguladı.

“Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz.”

Erdoğan, siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, kutuplaşmanın ve kamplaşmanın tarafı olmayacaklarını, yapıcı siyaseti desteklediklerini söyledi. Cumhur İttifakı’nın daha da güçlenerek yola devam edeceğini belirten Erdoğan, milletin mesajını yanlış okuyanlarla yollarını ayıracaklarını ifade etti.

CHP’ye yapılacak iade-i ziyaretin yakın zamanda gerçekleşeceğini belirten Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk’ün seçildiğini duyurdu. Şentürk, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup evli ve iki çocuk babasıdır.