Türk Kültürü Bosna’da Etkinliklerle Tanıtıldı

Bosnalı çocuklara dev konser

Yunus Emre Enstitüsü Bosna Hersek’te Türkiye Günleri ve Çocuk Şenliği Düzenledi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Bosna Hersek’te 11-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği etkinliklerle Türk kültürünü tanıtma fırsatı buldu. Saraybosna’daki Safet Zajko Parkı’nda düzenlenen “Türkiye Günleri” etkinliğinde, Türk mutfağından lezzetlerin sunulduğu standlar büyük ilgi gördü. Katılımcılara kavurma, içli pilav, reyhan şerbeti, muhammara, baklava ve dondurma gibi lezzetler ikram edildi.

Aynı zamanda, geleneksel Türk oyunları ve aktiviteleri de çocuklar için düzenlendi. Halat çekme, çuval yarışı, topaç çevirme gibi oyunların yanı sıra yüz boyama etkinliği de çocukların ilgisini çekti. Halk oyunları gösterileri, çizgi film gösterimleri ve uçurtma şenliği ile renkli bir atmosfer oluşturuldu. Şenliğe her yaştan 20 bin kişi katılırken, “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında 5 bin 250 öğrenci Türkçe öğrenme fırsatı buldu.

Projeye destek veren Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği ile birlikte, Türkiye ve Bosna Hersek’in kültürel renklerinin bir araya geldiği etkinlikte, Sezen Aksu’dan Ankara oyun havalarına kadar çeşitli müzik performansları sergilendi. Balkanların “Aleyna Tilki’si” olarak nitelendirilen Dzejla Ramovic’in şarkıları ise katılımcılara keyifli anlar yaşattı.