Sertçelik ve Komiser M.İ.: Kaçış ve Gözaltı Olayı

İşte gün gün M7’nin firarı: Son sinyal Şile’de

Firara Yardım Eden Komiser M.İ.’nin Telefonu, Sertçelik’in Kaçtığı Gün Şile’de Sinyal Verdi

Komiser M.İ.’nin firara yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Sertçelik’in kaçtığı gün İstanbul Şile’de telefon sinyali veren komiserin, o bölgede görevli olmadığı belirtildi.

Serdar Sertçelik Elektronik Kelepçe Takılarak Tanık Koruma Programına Alındı

Ayhan Bora Kaplan’ın sağ kolu olarak bilinen ve suç örgütü lideri iddiasıyla yargılanan Serdar Sertçelik, M7 kod adıyla gizli tanık olarak ifade verdi. Soruşturmanın en önemli isimlerinden biri haline gelen Sertçelik’e, elektronik kelepçe takılarak tanık koruma programına alındığı belirtildi. Ancak 20 Kasım 2023 tarihinde bir çorbacıda silahlı saldırıya uğrayarak hastaneye kaldırıldı.

Soruşturmada “gizli ellere” dair şüphelerin arttığı dönemde, Sertçelik’e takılması gereken elektronik kelepçenin kaçışından 8 saat sonra sinyal aldığı belirtildi. Ancak sinyalin geldiği adreste Sertçelik’e ulaşılamadı.

Komiser M.İ. Sertçelik’in Kaçışında Rol Aldığı İddialarıyla Gözaltına Alındı

Sertçelik’in yurtdışına firar ettiği gün, komiser M.İ.’nin telefonunun son olarak İstanbul Şile’de sinyal verdiği tespit edildi. M.İ.’nin Sertçelik’in kaçışına yardım ettiği iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındı.

M.İ.’nin Sertçelik’e Şile’ye kadar refakat ettiği ve ardından başka bir ekibe teslim ettiği bilgilerine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında M.İ.’nin tek başına mı hareket ettiği yoksa birilerinin talimatıyla mı davrandığı araştırılıyor.