Çetin Aktay, Gülhan Karadereli’ye Saldırdı

Marmaray İstasyonu'nda güvenliğe saldırmıştı: İstenen ceza belli oldu

Çetin Aktay, Eski Arkadaşı Gülhan Karadereli’yi öldürmekle suçlanıyor

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Çetin Aktay ile Gülhan Karadereli’nin 1 buçuk yıldır ayrı oldukları ve eski arkadaş oldukları belirtildi. İddianameye göre, 15 Mart günü Göztepe Marmaray tren istasyonunda bulunan Karadereli’ye saldıran Aktay’ın, maske takarak sırtından ve koltuk altından bıçakladığı ve ardından baş bölgesine defalarca bıçak darbesi indirdiği ifade edildi.

Güvenlik görevlileri ve vatandaşlar tarafından durdurulan şüphelinin öldürme eylemini gerçekleştiremediği belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Karadereli’nin hayati tehlikesi bulunduğu ve vücuttaki kemik kırıklarının hayat fonksiyonlarına etkisi olduğu tespit edildi.

İddianamede, şüpheli Çetin Aktay’ın daha önce Karadereli’yi tehdit etmesi nedeniyle yargılandığı ve takip tedbirleri alındığı kaydedildi. Şüphelinin eyleminin planlı ve öldürme kastıyla gerçekleştiği değerlendirilerek, 13 ila 20 yıl arasında hapis cezası talep edildi.

Olay, 15 Mart’ta Kadıköy’de Göztepe Marmaray İstasyonu’nda meydana gelmiş, saldırı sonucu Karadereli yaralanmış ve şüpheli Aktay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.