Kayıp Korhan Berzeg’in Fındık’taki Son Yolculuğu

Korhan Berzeg doğduğu mahallede toprağa verilecek

İstanbul’dan Balıkesir’in Gönen ilçesinde yazlık evine gelen Korhan Berzeg, doberman cinsi köpeği ‘Tina’ ile yaptığı yürüyüş sırasında kayboldu. Berzeg, 312 gün sonra evine 3,5 kilometre mesafedeki Fındıklı Deresi kenarında bulundu. Bu alanda yapılan arama sonucunda Berzeg’e ait 3 farklı bankaya ait kredi kartı, 1 banka kartı, parçalanmış İstanbul ücretsiz taşıma kartı, Mavi kart, sürücü belgesi, kimlik kartı, 1’i parçalanmış 5 adet 10 TL, 1 adet 100 TL, 1 adet 50 TL, 1 araç anahtarı ve muhtelif anahtarlar bulundu. Ayrıca kemik parçaları da bulunarak arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Kemik parçaları ve kişisel eşyalar İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Berzeg’in kızı Nisa Berzeg’ten alınan kan örneği ile yapılan incelemede, DNA eşleşmesi yapılarak Korhan Berzeg’in öldüğü kesinleşti. Kadavra arama köpekleri ve jandarma ekipleri tarafından 319 gün sonra bulunan kemikler ve kıyafet parçaları incelendi. Bu inceleme sonucunda bulunan kafatası ve kemiklerin Korhan Berzeg’e ait olduğu tespit edildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede ölüm nedeni belirlenemeyen Korhan Berzeg’e ait kemikler ve kafatası, doğduğu ve öldüğü Armutlu Mahallesi’nde aile mezarının yanında toprağa verilecek. Cenaze töreni, Armutlu Mahalle Camisi’nde kılınacak namazın ardından gerçekleşecek ve Gönen Kaymakamı Arslan Yurt’un talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde organize edilecek. Gönen Belediyesi, jandarma ekipleri ve mahalle muhtarı, cenaze töreninin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli hazırlıkları yapacak.