Ülker: Ormanda Karaca Yavrusuna Hayat Verdi

Sivas'tan kalpleri ısıtan görüntü: Mantar toplarken ormanda buldu, evinde bakımını yaptı

Koyulhisar ilçesinde yaşayan Erçiş Ülker isimli vatandaş, ormanda bulduğu karaca yavrusuna şefkatle davranarak doğaya geri dönmesini sağladı.

Dün öğle saatlerinde Ahlan mevkisine mantar toplamaya giden Ülker, evine dönerken ormanda bir karaca yavrusunun yalnızca nefes aldığını fark etti. “Yavruyu öldü zannettim. Dokununca hareket etti ama çok aç ve susuz kalmıştı. Annesi terk etmişti.” diyen Ülker, hemen aracından getirdiği suyu karacaya vererek onun hayatta kalmasına yardımcı oldu.

O anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, Ülker’in yavru karaca ile ilgilenirken gösterdiği sevgi dolu tutumu da görüntülendi. Ülker’in karaca yavrusunu Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edeceği öğrenildi.

Erçiş Ülker, karaca yavrusunu ormanda bitkin halde bulduğunu belirterek, “Çünkü uzun zamandır orada gibi duruyordu. Susuz kaldığı için gittim, arabadan su getirdim. Suyu verince kendine geldi. Sonra aldım eve getirdim. Ekiplere haber verdim. Ekipler gelip alacaklar. Karnı doyunca daha da hareketlenmeye başladı.” şeklinde konuştu.