Türkiye-Özbekistan İlişkilerinde İvme Artıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Narbayeva ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Türkiye-Özbekistan İlişkileri Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan Ali Meclisi Senato Binası’ndaki görüşmede, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin mesafelere rağmen derin ve samimi olduğunu belirtti. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in öncülüğünde ikili ilişkilerde güzel bir ivme yakalandığını, ekonomi, ticaret, kültür gibi alanlardaki işbirliklerinin artarak devam ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş, her iki ülke arasında birçok anlaşmanın imzalandığını ve bu anlaşmaların Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylandığını belirtti. Ayrıca TÜRKPA üyesi ülkelerin milli savunma komisyonu başkanlarının Ankara’da düzenlenen toplantısına, Yasama Meclisi binasından telekonferansla bağlandığını dile getirdi.

Kurtulmuş, Türk dünyasının birlik ve beraberlik içinde olmasının Türk dünyasının menfaatine ve dünya barışına katkı sağlayacağını önemle vurguladı. Türk dünyasının ortak hedefler doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini ve dış tehditlere karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Narbayeva ise Türk devletlerindeki gelişmeleri takdirle izlediklerini belirterek, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine çıkarılmasının işbirliklerini daha da artıracağını ifade etti. Ayrıca Kurtulmuş ve Narbayeva, Özbekistan parlamentosu ve TBMM arasında işbirliği protokolü hazırlanması noktasında mutabık kaldı.