Fotoğraf Çekerken 20 Metreden Düştü, Kocaeli’de Kadın Hayatını Kaybetti

Cani kocayı çelişkili ifadeleri ele vermişti! Kan donduran detay ortaya çıktı: Cinayetten önce lokantaya götürmüş

Kocaeli’de Fotoğraf Çekerken 20 Metreden Düşerek Hayatını Kaybetti

24 Ocak 2023’te saat 19.00 sıralarında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisinde yaşanan olayda, Semiha Sözer isimli kadın eşi Erdal Sözer ile birlikte kayalıklarda fotoğraf çekerken 20 metre yükseklikten düştü.

Olayın ardından AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, yapılan incelemelerde Sözer’in hayatını kaybettiği belirlendi. Sözer’in cansız bedeni, 2 saatlik bir çalışma sonucunda çıkarıldı. Evli ve 1,5 yıl önce Kocaeli’ne taşınmış olan Semiha Sözer’in cenazesi, otopsinin ardından Bursa’nın Orhangazi ilçesinde defnedildi. Cenazede ise eşi Erdal Sözer taziyeleri kabul etti.

Yapılan soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, Erdal Sözer’in çelişkili ifadeler verdiğini tespit etti. Bu durum üzerine Jandarma Asayiş, Olay Yeri İnceleme, Jandarma Suç Araştırma (JASAT) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele timlerinden oluşan bir ekip kuruldu. Ekipler, olay yerinde detaylı incelemelerde bulundu ve savcılık izniyle Erdal Sözer’i teknik ve fiziki takibe aldı. Şüphelinin şüpheli ifadeleri ve tavırları üzerine işlemlerin ardından 3 ay sonra gözaltına alındığı belirtilerek ev hapsi cezası verildi.

Olayın detaylarına dair yapılan çalışmalarda jandarma, eşi Semiha Sözer’in itilerek düştüğünü tespit etti. Erdal Sözer’in teknik ve fiziki takibinin sürdürüldüğü süreçte, jandarma tarafından alanda uzman akademisyenlerden oluşan bir heyet de bilirkişi olarak görevlendirildi. Yapılan incelemelerde, benzer bir durumda düşen bir kişinin düz alanda kaldığı, fakat Semiha Sözer’in vücudundaki kırık ve eziklerin benzer olaylara göre daha fazla olduğu belirlendi.

Jandarma kayıtları inceleyerek ve yapılan çalışmalar sonucunda Erdal Sözer’in, eşini iterek öldürdüğüne dair iddiaları reddettiği ancak gözaltına alındığı ve tutuklandığı açıklandı.