Tefecilik Operasyonu: Çete Çökertildi!

Haydar Dümen'in eşini de dolandırmışlardı! 300 milyonluk vurgunda 5 tutuklama

İstanbul’da Tefecilik Çetesi Çökertildi: 5 Kişi Tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Silivri’de faaliyet gösteren Tanju Aksu liderliğindeki tefecilik çetesine operasyon düzenledi. Çetenin, mali sıkıntıda olan kişilere borç para verip taşınmazlarına el koyma yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Yapılan çalışmada, Aksu ve çete üyelerinin, mağdurları borçlandırarak taşınmaz devir işlemlerini gerçekleştirdiği, ardından parayı çekip çete üyelerine teslim ettirdiği belirlendi. Operasyon kapsamında İstanbul ve Tekirdağ’da 9 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda, çetenin önde gelen isimlerinden 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Silivri Belediyesi CHP Meclis üyesi Rıza A. de bulunuyor.

Yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda tapu senedi, banka dekontu, alım satım sözleşmeleri ve faturalar ele geçirildi. Operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı.

Çetenin faaliyetleri arasında yer alan bir vaka ise psikiyatr yazar Haydar Dümen’in eşi Gülten Dümen’in de mağdur olduğu ortaya çıktı. Gülten Dümen’in, maddi sıkıntı yaşayarak tefecilere başvurduğu ve dolandırıldığı belirlendi. Dolandırılan paranın geri alınması için başlatılan soruşturma devam ediyor.