Ayhan Bora Kaplan ve 60 Sanık Davası: Yargılama Süreci Devam

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 2 tahliye

Ayhan Bora Kaplan ve 60 Sanık Hakkında Suç Örgütü Davası Devam Ediyor

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 20’si tutuklu olmak üzere toplamda 61 sanık hakkındaki yargılama süreci devam ediyor. Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ndeki duruşmada, sanıklar, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Savcının mütalaası doğrultusunda tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmasına, firari sanıkların ise yakalama kararlarının beklenmesine karar verildi. Ayrıca, müştekilerin taleplerinin kabul edilmesi ve duruşmaya gelmeyen müştekilerin zorla getirilmesi talep edildi.

Mahkeme heyeti, ara karar müzakeresi için duruşmaya 1 saat ara verdi. Ardından açıklanan ara karar doğrultusunda, adli kontrol tedbirleri devam eden sanıkların mevcut hallerinin korunmasına karar verilirken, firari sanıkların yakalanması için beklemeye devam edildi. Aynı zamanda, bazı sanıkların yurt dışı kontrol tedbirleriyle tahliyesine karar verildi. Diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 9 Eylül’e ertelendi.

İddianame Detayları

İddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıklar hakkında çeşitli suçlamalar bulunmaktadır. Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme, kasten öldürme, nitelikli kasten öldürme, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma, eziyet, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suç üstlenme ve suçluyu kayırma gibi suçlardan toplamda 1’i ağırlaştırılmış 2’şer kez müebbet ve 169 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istenmektedir. Diğer 55 sanık hakkında da çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilmektedir.