Almula Özlem: Sanat Dünyasında Bir İz Bıraktı

Balenin Kuğusu’ndan erken veda



Sanat Dünyasının Acı Kaybı: Almula Özlem Hayatını Kaybetti

Sanat Dünyasının Acı Kaybı: Almula Özlem Hayatını Kaybetti

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin başkoreografı Almula Özlem, yumuşak doku kanseriyle olan mücadelesini kaybetti. 45 yaşındaki sevilen sanatçı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Özlem, yıllarca Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde dans etti. Dün düzenlenen tören ve Doğramacızade Ali Paşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, sevenleri tarafından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

1978 Ankara doğumlu olan Özlem, sanat hayatına 1985 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çocuk balesi bölümünde başladı. Burada misafir çocuk sanatçı olarak dans etti ve başarılı performansıyla dikkat çekti.

Üstün başarısıyla bilinen Özlem, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı’na girdi. Konservatuvar eğitimini başarıyla tamamlayarak, Devlet Opera ve Balesi’nde profesyonel kariyerine başladı ve solist olarak görev aldı.

Uzun yıllar başarılı bir sanat hayatı geçiren Özlem, sahne kariyerini noktaladıktan sonra bale başöğretmenliği ve başkoreograflık gibi çeşitli görevleri üstlenerek sanat dünyasına katkı sağladı.

Özlem’in ailesi de bale dünyasında önemli isimlerden oluşuyordu. Annesi Özgül ve babası Oğuz da kendisi gibi Devlet Opera ve Balesi’nde sanatçıydı. Kardeşi Bleda ise aynı sahnede onlarla birlikte yer aldı.

Almula Özlem’in babası Oğuz Özlem, kızıyla ilgili duygularını şu şekilde ifade etmişti: “Kızım gerçek bir kuğu gibiydi. Onunla gurur duydum. Kuğu Gölü’nde başrolde dans ettiğini görmek benim için çok önemliydi.”